Landstede Groep

Meer focus door 'Leren denken op de tast'.

15-11-2016

Meer focus door 'Leren denken op de tast'. Geef je op voor de inspiratieworkshop ‘Leren denken op de tast’

Leerlingen met een korte spanningsboog. Chaotische leerlingen. Leerlingen die heel impulsief zijn of juist heel passief zijn. Vast herkenbaar als je voor de klas staat. Deze leerlingen kun je beter leren denken door op de tast te werken. Op de tast werken is niet alleen voor blinde of slechtziende mensen en ook niet alleen voor jonge kinderen. Door te werken met materiaal dat je kunt voelen en tactiele werkbladen leren de leerlingen zich te focussen, systematisch te werken en informatie goed te ordenen. Bovendien wordt voor jou als docent het denkproces van de leerling zichtbaar.

 
Bij het Feuerstein Kenniscentrum gaat in januari een nieuwe opleiding van start: Leren denken op de tast. Daar leer je over de achterliggende theorie: wat doet het op de tast werken met je manier van werken en van denken? Je leert leerlingen begeleiden met oefeningen waarbij gebruik gemaakt wordt van tast, beweging en geluid. En je oefent met de sets van tactiele werkbladen van Feuerstein
 
Wil je meer weten over hoe dit 'Leren denken op de tast' werkt en over de opleiding? Geef je dan op voor de inspiratieworkshop.
Datum: 24 november 2016
Tijd:      19.30 – 20.30 uur
Plaats:  Landstede, Rechterland 1 in Zwolle
Kosten: Geen

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@feuersteinkenniscentrum.nl. Of neem telefonisch contact op met L. Hendriks, (088) 850 88 70.