Landstede Groep

Opleiding assessor Leervermogenonderzoek

Ontdek hoe iemand zich verder kan ontwikkelen   

Duur 15 dagen en afname 3 leervermogenonderzoeken
Studiekosten €4.100 (Incl. basisopleiding 'Leren denken' €4.350)
Inclusief Opleidingsmateriaal (t.w.v. €750)
Erkenning 171 RU Registerleraar
Wanneer 4 oktober
Diploma Internationaal erkend Feuerstein Certificaat


Meld je vrijblijvend aan voor de opleiding »
  

Het Leervermogenonderzoek 

Om te ontdekken op welk gebied en op welke manier iemand zich verder kan ontwikkelen, ontwierp professor Feuerstein het Leervermogenonderzoek (Learning Propensity Assessment Device, LPAD). Dit onderzoek kan uitgevoerd worden bij kinderen, adolescenten en volwassenen die barrières ervaren in leerprocessen en ontwikkeling, door welke oorzaak dan ook.

Dynamisch assessment

Door gerichte observaties en interventies tijdens het dynamisch assessment komt er een schat aan informatie boven tafel: 

  • Op welke wijze iemand leert (inzet, leerstrategieën, probleemoplossend vermogen)
  • Welke cognitieve functies goed ontwikkeld zijn en bij het leren kunnen worden ingezet
  • Welke cognitieve functies niet zo goed werken en zo het leren belemmeren
  • Wat het aanpassingsvermogen en het leerpotentieel zijn
  • Welke en hoeveel interactie (mediatie) daarbij behulpzaam is. 

Onderwijsbehoeften in kaart brengen 

Vanuit de verkregen informatie worden adviezen geformuleerd voor de manier van lesgeven, de leeromgeving en de (remediërende) begeleiding. In de opleiding leer je hoe je het Leervermogenonderzoek kunt afnemen. Zo breng je de onderwijsbehoefte van de leerling in kaart. Dit draagt bij aan het vormgeven van Passend Onderwijs binnen de school. De inzichten kunnen ook helpen om schooluitval te voorkomen.

"Feuersteinmethode zet leerlingen zo vroeg mogelijk in hun eigen kracht"

Ingrid Witteveen - deelnemer opleiding

Onderwijsprofessional Ingrid Witteveen is interim Intern Begeleider (IB'er) op diverse basisscholen. ​Haar dochter krijgt begeleiding vanuit het Feuerstein Kenniscentrum en ervaart daarom zelf de resultaten uit de meest nabije bron. Zelf gaat ze nu ook de opleiding Assessor Leervermogenonderzoek opvolgen.

Lees haar verhaal » 

Word getraind door professor Jo Lebeer

Eén van de trainers is de Antwerpse hoogleraar en geneeskundige Jo Lebeer. Professor Lebeer is een absolute bekendheid in dit vakgebied. Vanaf 1990 heeft hij zich op de zomerschool van Professor Reuven Feuerstein in Israël bekwaamd in cognitieve ontwikkelings- stimulering en dynamische evaluatie van het leervermogen. Sindsdien werkt hij in binnen- en buitenland met kinderen en volwassenen met ontwikkelingsstoornissen en niet-aangeboren hersenletsel. Vanaf 1993 richtte hij in samenwerking met de Universiteit Antwerpen ook verschillende postacademische nascholingen in. 

Deze opleiding is voor: 

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die beschikt over:
• Diploma psychologie, pedagogiek, orthopedagogiek, onderwijskunde, remedial teaching, Master SEN / Learning & Education of een soortgelijk diploma
• Voorkennis van de visie en methode van Feuerstein. Als deze voorkennis niet aanwezig is, kun je in het voortraject de basisopleiding ‘Leren denken’ (3 dagdelen) volgen. 

Deze opleiding is met 171 RU opgenomen in registerleraar.nl:


Activiteitennummer: ieTEK8LucL 

Studiekosten: € 4.100,- 

De kosten voor deelname aan de opleiding bedragen € 4.100,- p.p. Moet je als voortraject de basisopleiding 'Leren denken' nog volgen dan bedragen de totale kosten € 4.350,- p.p. Dit bedrag is inclusief €790,00 aan toetsmateriaal, Engelstalige handleiding en LPAD boek en een internationaal Feuerstein certificaat.

Wanneer?

De opleiding bestaat uit 140 opleidingsuren verdeeld over 15 dagen én 45 uur voor de afname van 3 leervermogenonderzoeken. De opleidingsdagen zijn verdeeld in 5 blokken van 3 dagen op woensdag, donderdag en vrijdag. 

Verder leren?  

Als je een Leervermogenonderzoek hebt afgenomen, krijg je een rapport met aanbevelingen voor het remediëren van de cognitieve functies van de leerling. Wil je je leerling hierin kunnen begeleiden? Volg dan de opleiding Instrumenteel Verrijkings Programma (IVP). 

Meer informatie over de opleiding assessor Leervermogenonderzoek:   

Vul het onderstaande formulier in, mail ons naar info@feuersteinkenniscentrum.nl of bel ons op +31 88 850 8870 en ontvang meer informatie over de opleiding. 

Aanmelden

Je voor- en achternaam
voorbeeld@uwbedrijfsnaam.nl
Je telefoonnummer

Wanneer?

De opleiding bestaat uit 140 opleidingsuren verdeeld over 15 dagen én 45 uur voor de afname van 3 leervermogenonderzoeken. De opleidingsdagen zijn verdeeld in 5 blokken van 3 dagen op woensdag, donderdag en vrijdag.

4 okt
Opleiding assessor Leervermogenonderzoek
Deze sessie is op woensdag 4 oktober 2017 en start om 08:30 uur en duurt tot 17:00 uur.
Locatie: Zwolle
Inspiratiesessie 'Leren denken' Workshop
Een eerste kennismaking met de methode van Feuerstein.
Denkspieren trainen met spelmateriaal Workshop
Een speelse en praktische kennismaking met de cognitieve functies volgens de methode van Feuerstein.
'Werk in uitvoering' Workshop
Executieve vaardigheden vanuit het perspectief van de Feuerstein methode.
Basisopleiding 'Leren denken' Opleiding
Deze opleiding gaat dieper in op cognitieve functies als basis van het leren en de Feuerstein methode. Gericht op de achterliggende theorie.
'Leren denken' op de tast Opleiding
Je leert op een ‘gevoelige’ manier deficiënte cognitieve functies te trainen.
Instrumenteel Verrijkings Programma, module 1 Opleiding
Leer als begeleider je te focussen op het leerproces van de leerling en helpt hem door inzet van mediatie te reflecteren op zijn manier van ‘leren leren’.
Instrumenteel Verrijkings Programma, module 2 Opleiding
In de begeleiding van je leerling geef je hem gerichte handvatten zodat hij zichzelf kan ontwikkelen tot een flexibele, onafhankelijke denker.
Instrumenteel Verrijkings Programma, module 3 Opleiding
Als begeleider verdiep je je in hogere denkhandelingen en leer je deze te mediëren. Het leggen van complexere relaties en het denken op een hoger abstractie niveau staan centraal.
Assessor Leervermogenonderzoek Opleiding
Door middel van een dynamisch assessment breng je o.a. de leerstrategieën, de inzet van cognitieve functies, het aanpassingsvermogen en het leerpotentieel van een leerling in beeld.
Afname Leervermogenonderzoek (LVO) Individuele begeleiding
Een Leervermogenonderzoek (LVO) brengt het leervermogen en het leerproces in kaart bij leerproblemen.
Individuele begeleiding Individuele begeleiding
Ter ontwikkeling van de cognitieve vaardigheden en het leervermogen biedt het Feuerstein Kenniscentrum individuele begeleiding.